Testimoni ESP

ESP SHAKLEE

Saya kenal Shaklee masa menyusukan anak kedua saya. Saya amalkan SET LENGKAP MENYUSU (#set3M). Alhamdulillah perjalanan penyusuan lancar hingga 2 tahun lebih.

Yang paling BEST dalam banyak2 vitamin Set3M, saya suke ESP. ESP ialah milk booster terbaik utk saya. Ada kalanya bila anak kerap sangat bangun nak menyusu waktu tidur malam, biasanya sebab dia "tak kenyang" sangat. Jadi tengah2 malam saya bangun bancuh ESP + PD secawan baru tidur semula. Alhamdulillah bila anak bangun menyusu nnti, dia akan tidur lama sikit lepas tu. ;)

Sekarang Areel dah 6 tahun 7bulan. Syukur saya dapat menyusukan kedua-dua anak saya hingga 2tahun.

Masa menyusukan anak sulong saya Hanie, alhamdulillah tanpa ambil apa-apa supplement pon susu sangat meriah. (masa tu belum kenal Shaklee lagi).

Masa tu saya memang tak buat apa-apa di rumah. Fulltime housewife. Melayan dan bermain dengan Hanie sahaja waktu suami ke tempat kerja. Stress takde...enjoyyyy je. Anak sorang la katakan.

Bila Hanie dah besar sikit, sebelum Areel lahir saya dah mula berniaga online, jual barangan baby yang saya jahit sendiri.

Selepas Areel lahir, saya kena bahagi masa nak jaga anak, jaga keperluan makan pakai suami, nak menjahit, nak update blog, nak pos barang..

Jadi agak stress juga pada mulanya. Saya perasan susu tidak semeriah waktu Hanie kecik dulu. Makin lama makin sikit. Stress juga boleh jadi punca susu merudum kan.

Dari situlah saya mula mencari dan kenal Shaklee. Allah temukan dengan mentor saya Master Arnie MY atas rekomen adik saya Che Lin.

Alhamdulillah dengan izin Allah penyusuan berjalan lancar, biz online saya waktu itu juga berjalan lancar, dapat menjahit dan tidak mengantuk / kepenatan walau stay up malam untuk siapkan tempahan.

Saya sendiri makan dan saya sendiri puas hati. Sebab itu saya memilih untuk berkongsi dengan ramai ibu-ibu yang menyusu di luar sana. Sama-sama berjaya meneruskan penyusuan susuibu untuk anak masing-masing.

(Credit: FB Noor Hayati Hanapi)

Jika ibu-ibu menyusu yang perlukan nasihat nak pilih vitamin yang bersesuaian, InsyaAllah saya boleh bantu anda.

Kak Farha
013.222.3611
Pengedar Shaklee Malaysia
COD Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia

Comments

Popular posts from this blog

Sakitnya Kencing Tak Lawas

Untung Rugi Perniagaan

Amalan yang Bocor