Posts

Showing posts from August, 2016

Jom Belajar Berniaga 3

➡SHARING➡

Kita jual. Jangan paksa orang beli.

Minggu lepas, tak ada sale. SABAR.

Semalam, tak ada sale. SABAR.

Hari ni tak ada sale. SABAR.

"AKU DAH PROMOTE TAPI TAK ADA YANG BELI" 😢😢

Siapa tak sedih + risau kalau tak ada sale kan?

Yakin! Rezeki tetap ada cuma cepat atau lambat je. Siapa tahu sebulan kemudian, terus masuk order sampai hang telefon. 😁

Lagi satu, tak perlu tag² orang. Besar kemungkinan anda di unfriend. 😅 Hati manusia kita tak tahu,ntah dia suka ke tidak kena tag² nie. 😊

Teruskan promote + perbaiki mana yang perlu ok 😘

📌 Dalam diam ada orang perhatikan kita jual apa. 😊

Just keep promote, jgn putus asa.. Jgn stop.. If jap promote, jap stop, jap malas, jap senyap, jap itu, jap ini, susah lah org nk kenal kita kann..

So.. Jom berniaga online dengan bijak 💪💪💪

#CopyPaste

Mengapa Vitamin C Shaklee ditambah Bioflavonoids

Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C.
.
Apa itu Bioflavonoids?
.
Bioflavonoids terhasil daripada bahagian berwarna sayur-sayuran, buah-buahan, bunga, herba, dan bijirin. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa bioflavonoids bertindak sebagai :
1. anti-radang
2. anti-alergi
3. anti-virus
4. anti-kanser
.
Fungsi Bioflavonoids dan Vitamin C
.
Bioflavonoids bertindak bersama vitamin c untuk :
.
1. melindungi dan mengekalkan struktur salur kapilari darah
2. mempunyai kesan antibakteria
3. menggalakkan peredaran darah
4. merangsang pengeluaran hempedu
5. mengekalkan tahap kolesterol darah yang lebih rendah
6. merawat dan mencegah katarak
7. bertindak sebagai antihistamin
8. mempunyai ciri-ciri anti-radang
9. mengurangkan gejala herpes mulut
.
Jom dapatkan Vita C shaklee hari ini.

Kak Farha 013.222.3611
SMS/WhatsApp/Telegram
Pengedar Shaklee Malaysia
COD Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia

APA FUNGSI NUTRIFERON

🐞 Mengukuhkan #sistemimun dalam masa 3 hari.

Ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk meransang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan; T-sel, B-sel dan macrophage.
.
🐞 Melawan #kanser dan #tumor.

Interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan #tumor dan sel-sel #kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan #kimoterapi.
.
🐞Melindungi daripada #influenza.

Ia mengimbangi imun terhadap alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus dan mikrob (#demam, #selsema, #alahan, #keradangan dan influenza)
.
🐞Meringankan tekanan dan kelesuan.

Membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, #tekanan, #keletihan dan gaya hidup aktif.
.
🐞 Melambatkan penuaan

Formula uniknya meransang pengeluaran macrophage…

Jom Belajar Berniaga 1

*Credit FB : Nora Azmin

-----------------------

Tadi saya sembang dengan sorang otai underground group saya. Soalan common dia dapat dari newbie adalah..

"Kalau kita dah PM dia, bagi salam tanya nama semua, pastu dia senyap. Nak buat apa ye?"

Biasanya seller akan berhenti kat situ je. Sebab anggap orang tu tak minat. Penat dia bermesra. Akhirnya, krik krik katanya.

Tapi..

Tahu tak, hakikatnya tak semua manusia sama. Ada yang memang suka dibelai-belai sebelum membeli. Ada yang suka straightforward & rimas bila dibelai. Gedik katanya.

So apa nak buat?

Kalau dia sendiri yang suruh PM, pastu kita kasi ayat manis, dia seen je. So kau bagi je la info terus. Kasi je semua khasiat, harga, akaun number bagai-bagai. In a proper manner la of cos.

Kalau dia minat, memang dia akan bank in. Kalau dia tak minat, at least you have done your part.

Jangan pulak menangis di belakang langsir..

"Huhu, dia tak balas salam aku. Dia tak minat beli produk aku. Abesla produk aku ni, takde o…

SOYA MENYEBABKAN KEMANDULAN LELAKI

Kalau soya boleh menyebabkan masalah kesuburan lelaki, China dan Indonesia bukanlah negara yang mempunyai rakyat yang ramai. Mereka menggemari soya dalam bentuk tempe dan taufu.
.
Seorang pelawak melawak "Orang Jawa, sambil-sambil dapat 10 orang anak. kalau betul-betul, boleh dapat 2 dozen anak.."
.
Memang ada yang mengatakan soya menyebabkan masalah kemandulan lelaki, tetapi hujahnya lemah dan tiada bukti kukuh. Itu hanya andai-andaian dan disebarkan secara "copy and paste"..
.
Jika dakwaan mereka benar, Indonesia dan China adalah negara yang berpenduduk sangat sedikit.
.
Wallahu a'lam.
.
(cred: Dr Zubaidi Hj Ahmad)
.
SMS/WhatsApp/Telegram
Kak Farha 013-2223611
Pengedar Shaklee Malaysia
COD Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia

Manfaat Mealshake

💐meningkatkan sistem imunisasi badan
💐bantu tingkatkan selera makan anak
💐bantu atasi masalah ekzema utk kanak2x dan dewasa
💐cantikkan tekstur kulit agar lebih sihat & cantik dan tak mudah berparut
💐bantu pudarkan parut
💐menjadikan anak lebih sihat, bertenaga & fokus tinggi sepanjang hari
💐atasi masalah sembelit utk kanak2x
💐atasi alahan mengandung & naikkan selera makan ibu mengandung
💐utk ibu menyusu, ia memberi rasa kenyang & mengawal nafsu makan bagi bantu dalam proses slimming tanpa menjejaskan penghasilan susu badan
💐bagi ibu menyusu, ia bantu lancarkan penyusuan & bantu ibu hasilkan susu lebih pekat & baby lebih cepat kenyang. .
.
.
Jom2 hubungi kak Farha untuk memilikinya.
.
Kak Farha 013.222.3611
SMS/WhatsApp/Telegram
Pengedar Shaklee Malaysia
COD Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia

Kebaikan Collagen Powder Shaklee (CPS)

1. Mengecilkan liang-liang pori yg kelihatan, mengurangkan kedutan dan garis-garis halus.
.
2. Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan gatal pada muka.
.
3. Mengurangi pigmentasi, jeragat dan kulit tidak sekata.
.
4. Menjadikan kulit lebih anjal, tegang dan lembut.
.
5. Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara.
.
6. Menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang.
.
7. Menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur dan bercabang serta tebal dan bersinar.
.
Jom Order dengan Kak Farha
013.222.3611 (SMS/WhatsApp/Telegram)
Pengedar Shaklee Malaysia
COD Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia

Kebaikan Vita C SR 500mg Shaklee

25 KEBAIKAN VITAMIN C UTK BADAN, KULIT DAN RAMBUT
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.
1. Imunisasi / Daya Tahan Badan
2. Demam biasa.
3. Anti-oksida yg sangat hebat dan berkesan.
4. Tekanan darah tinggi.
5. Memastikan saluran darah mengembang dengan baik.
6. Membantu mengurangkan kadar plumbum dalam darah secara mendadak.
7. Membantu untuk kurus dan mengekalkan berat yg ideal.
8. Tekanan
9. Katarak
10. Barah
11. Tenaga
12. Sakit jantung
13. Diabetes
14. Asma
15. Melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok.
16. Penghasilan kolagen
17. Penyembuhan luka
18. Melindungi dari perubahan warna kulit
19. Menperbaiki tekstur kulit.
20. Meningkatkan pertumbuhan rambut
21. Melawan kelemumur
22. Mengurangkan keguguran rambut
23. Rambut lebat
24. Melawan masalah botak
25. Rambut yg sihat.
.
Jom dapatkan Vita C shaklee. Pastinya semulajadi & mampu milik.
.
Farha 013.222.3611
SMS/WhatsApp/Telegram
Pengedar Shaklee Malaysia

Kebaikan ESP

Assalamualaikum dan Selamat Pagi,
.
Waktu pagi kelam kabut bersiap nak g keje. Ada yg tak sempat nak breakfast. Masuk ofis terus ada meeting sampai tengah hari. Perut dibiarkan kosong. Waktu lunch baru nak makan angin dah mula menendang. Perut sakit memulas.
.
.
Breakfast yg paling ringkas, mudah dan pantas bagi saya adalah ESP. Bukan sahaja memberi tenaga segera tapi juga mencantikkan kulit.
.
Kebaikan ESP:
.
1. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam
2. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
3. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
4. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,
5. Memberi ton warna kulit yang sekata.
6. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
7. Membantu merendahkan paras kolestrol
8. Mencegah osteoporosis
9. Membantu pembentukan sel-sel baru.
10. Membantu menyembuhkan gastr…

🌸 9 MANFAAT VITA-E COMPLEX 🌸

1. Melindungi jantung
2. Mengurangkan tekanan darah tinggi.
3. Mempertingkatkan kemampuan reproduktif (lelaki).
4. Membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garid halus, parut dan bintik penuaan.
5. Membantu melawan kanser, mengukuhkan sistem imun.
6. Mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas.
7. Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yg lebih.
8. Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah.
9. Memperbaiki bengkak dan ulser kulit.
.
1 botol tahan 4 bulan. Sangat jimat tau. Nak order boleh WhatsApp/Telegram kak Farha ye 013.222.3611❤️
.
Pengedar Shaklee Malaysia
COD Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia

Perempuan Suka Cakap Terbalik, Orang Lelaki Dengar Macam Pelik

Satu petang, Si suami yang baru pulang dari kerja, ingin memanjakan isterinya, “Jom kita keluar, malam ni kita makan di kedai je lah”. Sambut isterinya, “Eh nasi banyak lagi tu bang, gulaipun ada lagi tu. Nanti membazir, siapa pula nak menghabiskan tu”.

Kalau diikutkan jawapannya itu seolah-olah membantah cadangan suaminya itu, tetapi tindakannya berlainan. Siisteri masuk ke bilik terus menukar baju dan membelitkan tudung di kepalanya di hadapan cermin di dalam bilik tidurnya.

Sambil menunggu isterinya, dia mencapai surat khabar yang dibawa daripada pejabat tadi. Suaminya faham sangat. Kalau mulut isteri membantah tetapi nampak bergegas menukar baju, maknanya dia setujulah tu.

Setiba di gerai “char kue teow” yang biasa mereka singgah, adik di gerai tu menghampiri mereka dan bertanya, “Pak Cik nak makan apa?”. Pantas suaminya menjawab, “Char kue teow”.

Ditegur isterinya, “Ish Abang ni, mintalah yang lain pula, mee ke, bihun ke. Kan dulu dah makan char kue teow ni”. Suami mula naik bera…

Rezeki

Tahukah anda Rezeki ada 4 jenis?

1) Rezeki yang Allah dah jamin semua dapat. - surah Hud ayat 6

2) Rezeki yang diberi Allah mengikut kadar usahanya. - surah al-Najm ayat 39 -

3) Rezeki yang Allah tambah jika kita bersyukur. - surah Ibrahim ayat 7 -

4) Rezeki yang datang secara tidak disangka bg orang yang bertawakal. - surah al-Thalaq ayat 2&3

Sila share, Allah suka pada mereka yg berkongsi.

cc: Fb:nurul aisyhah

Testimoni ESP

ESP SHAKLEE

Saya kenal Shaklee masa menyusukan anak kedua saya. Saya amalkan SET LENGKAP MENYUSU (#set3M). Alhamdulillah perjalanan penyusuan lancar hingga 2 tahun lebih.

Yang paling BEST dalam banyak2 vitamin Set3M, saya suke ESP. ESP ialah milk booster terbaik utk saya. Ada kalanya bila anak kerap sangat bangun nak menyusu waktu tidur malam, biasanya sebab dia "tak kenyang" sangat. Jadi tengah2 malam saya bangun bancuh ESP + PD secawan baru tidur semula. Alhamdulillah bila anak bangun menyusu nnti, dia akan tidur lama sikit lepas tu. ;)

Sekarang Areel dah 6 tahun 7bulan. Syukur saya dapat menyusukan kedua-dua anak saya hingga 2tahun.

Masa menyusukan anak sulong saya Hanie, alhamdulillah tanpa ambil apa-apa supplement pon susu sangat meriah. (masa tu belum kenal Shaklee lagi).

Masa tu saya memang tak buat apa-apa di rumah. Fulltime housewife. Melayan dan bermain dengan Hanie sahaja waktu suami ke tempat kerja. Stress takde...enjoyyyy je. Anak sorang la katakan.

Bila Hanie d…

New Breath ❤️

Alhamdulillah akhirnya Dairi Farha lahir dan bakal mencatatkan banyak perkara untuk dikongsi bersama ❤️

Nak sembang-sembang? WhatsApp kak Farha okei 😉
013.222.3611
Pengedar Shaklee Malaysia
COD Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia