Posts

Showing posts from 2016

Tentang Rezeki

ASSALAMUA'LAIKUM
🌾 *TENTANG REZEKI* 🌾

📍Kekadang kita berfikir soal rezeki dengan tidak adil..maka kita cemburukan gaji, elaun dan pendapatan tambahan kawan kita yang bekerja ditempat lain atau bekerja lebih masa dengan berniaga dan sebagainya yang dilihat lebih besar dari kita. Kita rasa resah melihat orang lain.

📍Ingat! Rezeki itu bukan sahaja di slip gaji atau pada jumlah angka duit semata-mata.

_*Kekadang kita lupa..*_
🍃  Dapat bos ditempat kerja yang baik pun rezeki..
🍃  Dapat kawan2 tempat kerja yang baik pun rezeki..
🍃  Dapat masyarakat sekeliling tempat kerja yang baik pun rezeki..
🍃  Kerja tak pressure pun rezeki..
🍃  Sambil bekerja tapi banyak masa dengan family pun rezeki..

🍃  Banyak sangat rezeki yang Allah bagi kepada kita sebenarnya.. *Jom fikir luasnya rezeki.* Jangan sempitkan hanya pendapatan yang tercatat atas kertas sahaja sebagai rezeki..

*_Kekadang.._*
🍂  Ada orang direzekikan cantik & tampan, tapi tak direzekikan cinta.

🍂  Ada orang direzekikan…

Kisah Motivasi 2

♥ MOTIVASI PAGI ♥

Jangan samakan hidup kita dengan orang lain. Kasut hidup kita tak akan sama dengan kasut hidup orang lain.

Jangan ajar diri untuk merungut kalau kita tak dapat apa kita mahu, kita tak semewah orang lain atau kita ditimpa musibah.

Jangan tanamkan benih hasad dalam diri kita takut nanti makin berbunga kelopak dengki sepanjang hidup kita.

Jangan ajar diri untuk hidup dalam dunia orang lain sebab kita tak nampak sepenuhnya apa yang dia lalui. Mata kita tak dapat tembus sampai ke hati. Jadi hati hati.

Jangan ajar diri untuk ego dengan orang dan tuhan. Jangan angkuh untuk sujud ke tikar taubat dengan penuh penyesalan. Harap2 dosa setinggi langit diampunkan.

Jangan angkuh dan kedekut dengan ilmu yang ada. Apa yang ada, apa yang dapat elok kita guna dan sebarkan. Lagi elok kalau kita perkayakan ilmu akhirat.

Jangan merasa diri kita paling hebat. Ada lagi yang lebih dahsyat. Ada lagi yang lebih kuat. Tapi tiada siapa dapat tandingi allah yang maha esa.

Ajarkan diri sentiasa r…

Kisah motivasi 1

♥ KISAH MOTIVASI ♥

- Rancang kehidupan kita.
- Jangan terikut orang lain.

👇👇👇👇👇

Kisah Follower FB Dr Azizul Azli Ahmad, seorang pekerja oil & gas (kontrak)

-------

Kerja saya tak pernah dapat kerja tetap selepas graduate. Kontrak sahaja sebab kerja ikut project. Industri kerja oil & gas. Sudah berkahwin dan anak dah 3. Isteri kerja tetap bidang construction.

Setiap kali tukar projek baru (tukar company skali) income saya bertambah. Ramai kawan-kawan saya upgrade kenderaan yang lebih mahal bila gaji semakin bertambah. BMW, Audi, Velfire, Superbike ni biasa bagi orang yang bekerja dalam industri oil & gas.

Walaupun ada yang perli (member/keluarga), saya still maitain kereta second hand keluaran tahun 2002. Sekarang dah habis bayar. Sebelum ni monthly commitment kereta saya cuma 4% sahaja dari gaji.

Alhamdulillah, simpanan dan hartanah semakin bertambah. Semasa, kami dah ada 8 hartanah (combine value RM 2 juta). Simpanan keluarga semasa 6 angka.

Tahun 2014 industri oil &…

Amalan yang Bocor

@ Kita ambil wuduk dgn sempurna tapi membazir air. ia umpama bekas yang BOCOR.

@ Kita solat, sedekah, baca Al Quran, pergi menunaikan haji dan umrah banyak kali tapi kita sering memfitnah atau mengumpat orang. ia umpama bekas yang BOCOR.

@ Kita memberi banyak sedekah dengan belanja kawan dan orang miskin tapi kita bangga diri dan riak. ia umpama bekas yang BOCOR.

@ Kita bangun tahajud, berpuasa dan taat kepada ALLAH tapi kita putuskan tali silaturrahim dengan keluarga dan orang yang kita benci. ia umpama bekas yang BOCOR.

@ Kita kuat beramal membaca Al Quran, berzikir pagi dan petang tapi kita selalu menyakiti hati jiran tetangga, saudara mara dan sahabat handai serta selalu lepas cakap hingga menyingung perasaan mereka. ia umpama bekas yang BOCOR.

@ Kita berhias-hias pakai cantik-cantik dengan wangian semerbak bukan untuk isteri atau suami malah kepada org lain, atau jika kita belum berkahwin berbuat demikian dengan tujuan memikat. ia umpama bekas yang BOCOR.

@ Kita muliakan tetamu m…

Cicak oh Cicak

Ctz:
💥CICAK💥

💦Jika Terlalu Banyak Cicak Di Rumah, Ini Petandanya…Berhati-Hatilah

💦Cicak memang salah satu haiwan yang sinonim dengan rumah. memang mudah untuk menjumpai cicak didinding-dinding rumah.

💦Kadangkala banyak juga tahi cicak yang bertaburan terutama di bilik yang jarang diguna ataupun tandas. Bunyi juga agak annoying terutama di waktu malam.

💦Ini sedikit penjelasan tentang bahaya cicak.

💥Jom kita baca:💥

🍃Ruqyah Dan Hadith🍃

💦Dalam dunia ruqyah (sihir), cicak itu salah satunya makhluk pembawa sihir dan harus dibunuh.

💦Didalam sahih Muslim dijelaskan: Barang siapa yang membunuh cicak pada satu kali pukulan jadi baginya seratus kebaikan. Dan jika pada pukulan ke-2 jadi baginya (kebaikan) berbeza dengan itu (yang pertama), jika pada pukulan ketiga jadi baginya (kebaikan) tidak sama dengan itu (yang ke-2).

💦Dalam hadis yang lain:

💦Ibnu Majah meriwayatkan di dalam “Sunan” nya dari Saibah Maulah al Fakih bin al Mughiroh bila dia menjumpai Aisyah dan lihat di rumahnya a…

Fungsi Nutriferon

APA FUNGSI NUTRIFERON?
======================
.
🐞 Mengukuhkan #sistemimun dalam masa 3 hari.

Ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk meransang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan; T-sel, B-sel dan macrophage.
.
🐞 Melawan #kanser dan #tumor.

Interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan #tumor dan sel-sel #kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan #kimoterapi.
.
🐞Melindungi daripada #influenza.

Ia mengimbangi imun terhadap alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus dan mikrob (#demam, #selsema, #alahan, #keradangan dan influenza)
.
🐞Meringankan tekanan dan kelesuan.

Membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, #tekanan, #keletihan dan gaya hidup aktif.
.
🐞 Melambatkan penuaan

F…

Info Vivix Shaklee

🍥VIVIX SHAKLEE🍥

🍒APAKAH VIVIX ???

🍇Supplemen anti-penuaan terbaik didunia yg dibangunkan selepas bertahun- tahun oleh Shaklee.
🍇 Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

🍒 KEISTIMEWAAN & KHASIAT

🍇Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik
🍇Memperbaiki DNA
🍇Memperbaiki tenaga sel
🍇Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
🍇Membantu mengelakkan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
🍇Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
🍇Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
🍇Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi
🍇melindungi saraf
🍇Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
🍇Membantu merawat penyakit parkinson
🍇Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
🍇Meningkatkan kesihatan imum badan
🍇Menggalakkan kesihatan kesel…

Simpan Duit

Pesan Dr Azizan Osman simpan duit!!

Kawan2 yang ada masalah nk simpan duit boleh buat yang sama.

TIPS DARI DR AZIZAN OSMAN  
.
🌞Waktu Pagi
--------------
❎Jgn Withdraw Duit Dari Atm
❎ Jgn Byr Loan
❎Jgn Byr Hutang
.
Pagi adalah Utk Kita
---------------------
√ Sedeqah
√ Jemput Rezeki Melalui Dhuha
√ Berzikir Dan Selawat
.
***Untung bersih @ Gaji bersih tolak zakat dulu 2.5%
lepas tu masukkan dalam 6 tabung ni :

👉 Tabung NEC 55%
Singkatan kpd neccesity @ ke perlukan.
Semua perbelanjaan rumah, byr sewa, kete, bil.,amik dr tabung NEC ni
.
👉Tabung FFA 10%
Financial Freedom Account.
Saving tetap kita. Jgn guna langsung utk tempoh yg pjg.,cth 10 thn.
Option simpanan utk FF:
1. Unit trust
2. ASB
3. Fixed deposit
4. Tabung Haji
5. Beli gold
6. Simpan dlm tabung kt rumah.
Yg penting kita dh start create passive income utk masa depan kita.
.
👉 Tabung LTSS 10%
Long term saving for spending.
Simpanan jangka masa pjg utk dibelanjakan.
Cth. Kumpul utk beli hp, deposit kete.,dll
.
👉Tabung FUN (P…

Penapis Air Shaklee Tanpa Elektrik

Apa yang best sangat dengan Penapis Air Shaklee ni?
🔹 murah
🔹 tanpa elektrik
🔹 mudah di bawa
🔹 cepat tapis air
🔹 ringan
🔹 air ditapis boleh terus diminum
.
.
Get Clean® Water mengaplikasikan sistem penapisan air baharu berbilang paten bagi menghasilkan air yang LEBIH BERSIH dan SIHAT.
.
Berbanding jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar berbahaya - termasuk sehingga 99% PLUMBUM!
.
Get Clean® Water merupakan jag air pertama yang menggunakan sistem penapis blok karbon yang boleh DIISI SEMULA.
.
Langkah ini membantu mengurangkan timbunan botol plastik bagi pemuliharaan alam sekitar.
.
Ia juga berupaya MENAPIS 303 LITER (80 gelen) air bagi setiap blok penapis (filter).
.
Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
.
✔Disahkan berkesan mengurangkan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain di samping mengekalkan kandungan mineral air yang bermanfaat!
.
✔Disahkan berkesan mengurangkan klori…

Tips memilih Vita C

Cuba check dulu label botol Vitamin c sebelum anda memilih utk beli dan bayar di kaunter.

Pastikan vitamin c anda ada ramuan #BioFlavonoids dan perlepasan berperingkat #sustainedrelease.


🌟 BIOFLAVONOIDS 🌟

BioFlavonoids ialah sebatian yang membantu tubuh anda menyerap vitamin C dengan lebih berkesan.

Anda perlu tahu tentang tips penyerapan berkesan ini supaya anda TAK RUGI beli vitamin C mahal mahal tetapi tidak diserap sepenuhnya ke dalam badan lalu terus dibuang melalui urine.


🌟 SUSTAINED RELEASE 🌟

Sustained release itu pula fungsinya supaya vitamin C dapat dilepaskan secara berperingkat ke dalam saluran darah kita.

Vitamin C Shaklee dicipta dengan fungsi Sustained Release di mana 100mg Vitamin C dilepaskan dalam badan setiap satu jam. SR VIta C Plus Shaklee dilepaskan secara berperingkat selama 5 jam dalam badan.

Vitamin C Shaklee merupakan Sustained Release Vita C Plus lengkap dengan bioflavonoid.

Sebab itu ramai yang memberi feedback makan vita c plus badan rasa segar..tubuh b…

Untung Rugi Perniagaan

Soalan:
Camne nk kira untung atau rugi perniagaan dihujung bulan?

Jawapan:
Secara ringkasnya untuk yg trading (beli & jual sahaja tanpa pengilangan)

■ Jualan (A)

1. Mula2 kira berapa jumlah jualan bulan itu dalam Ringgit Malaysia (Kasar sebelum diskaun)
2. Tolak kos penghantaran barang kepada pelanggan
3. Tolak diskaun yang telah diberikan
4. Tolak jumlah dalam Ringgit Malaysia barang yg dipulangkan oleh pelanggan

■ Kos Jualan (B)

1. Jumlah dalam Ringgit Malaysia stok yang ada pada awal bulan ( dikira pada harga kos belian + kos pengangkutan masuk )
2. Tambah kos belian barang pada bulan tersebut (harga kos + kos pengangkutan masuk)
3. Tolak jumlah dalam Ringgit Malaysia stok yang ada pada hujung bulan ( dikira pada harga kos belian + kos pengangkutan)

■ Kos overhead (C)

1. Kos pekerja ( contohnya gaji, EPF & SOCSO)
2. Kos pengurusan ( contoh gaji director)
3. Kos perubatan pekerja
4. Kos perjalanan
5. Kos utiliti ( air , api , telefon & internet)
6. Kos berkursus (termasu…

Zika Sudah Sampai

Pesanan untuk semua (ihsan Dr. Nurulhusna, IMR)

Pastikan tiada tempat pembiakkan,
>> toilet - tangki flush, tmpt letak berus gigi, tmpt letak sabun, toys anak2 dalam bilik air, bathtub baby, baldi
>> Dapur - bawah singki, bekas tadahan air, alas keringkan pinggan
>> Luar rumah, semua bekas yg menakung air, gutter

2. Jangan tuang air yang mengandungi jentik2 dalam longkang, sila buang atas tanah atau jirus dengar air panas.

3. Nyamuk Aedes suka tmpat gelap dan lembap utk berehat, sembur aerosol bawah katil, bawah meja, rak kasut, belakang almari.

Aerosol ada 2 jenis, flying insect (nyamuk lalat dan serangga yang terbang) & crawling insect( utk lipas). Beli yg flying insect.

Ovitrap (perangkap jentik2 yg digunakan dalam pemantauan/penyelidikan) yang diletakkan di rak kasut tak pernah negatif jentik2 nyamuk Aedes. Sembur aerosol pada rak kasut

4. Pakai pakaian lengan panjang dan cerah dan sila pakai repelen (jika mampu) lagi bagus sbb mampu bertahan lama sikit.

5. P…

PETUA MENGHILANGKAN LENDIR PADA BAYI

Jadi apakah pilihan ibubapa jika ubat selsema dan batuk tidak diberikan oleh doctor?
.
Puan boleh melakukan perkara di bawah :
.
• Pastikan anak puan mendapat rehat yang cukup. Jangan bawa anak puan bersiar-siar atau membeli belah.
.
• Jika puan menyusukan anak, berikan jumlah susu ibu yang lebih banyak. Begitu juga jika puan memberikan susu formula.
.
• Jangan gantikan susu dengan memberikan air kosong kepada bayi terutamanya berusia satu tahun ke bawah kerana ia memudaratkan.
.
• Jika anak puan mengalami batuk atau selsma bersama-sama demam, boleh berikan ubat demam paracetamol dengan dos yang disyorkan oleh doctor. Ubat demam paracetamol boleh diberikan dengan selamat jika anak puan berusia satu tahun ke atas dan mempunyai berat badan melebihi 5 kg.
.
• Jika anak puan berusia setahun ke atas dan boleh dibawakan ke bilik air, buka ‘shower’ (kalau dapat shower panas) dan biarkan anak puan berada di dalam bilik air bersama puan untuk menghidu debuan air itu untuk membantu lendir menj…

Jom Belajar Berniaga 3

➡SHARING➡

Kita jual. Jangan paksa orang beli.

Minggu lepas, tak ada sale. SABAR.

Semalam, tak ada sale. SABAR.

Hari ni tak ada sale. SABAR.

"AKU DAH PROMOTE TAPI TAK ADA YANG BELI" 😢😢

Siapa tak sedih + risau kalau tak ada sale kan?

Yakin! Rezeki tetap ada cuma cepat atau lambat je. Siapa tahu sebulan kemudian, terus masuk order sampai hang telefon. 😁

Lagi satu, tak perlu tag² orang. Besar kemungkinan anda di unfriend. 😅 Hati manusia kita tak tahu,ntah dia suka ke tidak kena tag² nie. 😊

Teruskan promote + perbaiki mana yang perlu ok 😘

📌 Dalam diam ada orang perhatikan kita jual apa. 😊

Just keep promote, jgn putus asa.. Jgn stop.. If jap promote, jap stop, jap malas, jap senyap, jap itu, jap ini, susah lah org nk kenal kita kann..

So.. Jom berniaga online dengan bijak 💪💪💪

#CopyPaste

Mengapa Vitamin C Shaklee ditambah Bioflavonoids

Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C.
.
Apa itu Bioflavonoids?
.
Bioflavonoids terhasil daripada bahagian berwarna sayur-sayuran, buah-buahan, bunga, herba, dan bijirin. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa bioflavonoids bertindak sebagai :
1. anti-radang
2. anti-alergi
3. anti-virus
4. anti-kanser
.
Fungsi Bioflavonoids dan Vitamin C
.
Bioflavonoids bertindak bersama vitamin c untuk :
.
1. melindungi dan mengekalkan struktur salur kapilari darah
2. mempunyai kesan antibakteria
3. menggalakkan peredaran darah
4. merangsang pengeluaran hempedu
5. mengekalkan tahap kolesterol darah yang lebih rendah
6. merawat dan mencegah katarak
7. bertindak sebagai antihistamin
8. mempunyai ciri-ciri anti-radang
9. mengurangkan gejala herpes mulut
.
Jom dapatkan Vita C shaklee hari ini.

Kak Farha 013.222.3611
SMS/WhatsApp/Telegram
Pengedar Shaklee Malaysia
COD Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia

APA FUNGSI NUTRIFERON

🐞 Mengukuhkan #sistemimun dalam masa 3 hari.

Ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk meransang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan; T-sel, B-sel dan macrophage.
.
🐞 Melawan #kanser dan #tumor.

Interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan #tumor dan sel-sel #kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan #kimoterapi.
.
🐞Melindungi daripada #influenza.

Ia mengimbangi imun terhadap alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus dan mikrob (#demam, #selsema, #alahan, #keradangan dan influenza)
.
🐞Meringankan tekanan dan kelesuan.

Membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, #tekanan, #keletihan dan gaya hidup aktif.
.
🐞 Melambatkan penuaan

Formula uniknya meransang pengeluaran macrophage…

Jom Belajar Berniaga 1

*Credit FB : Nora Azmin

-----------------------

Tadi saya sembang dengan sorang otai underground group saya. Soalan common dia dapat dari newbie adalah..

"Kalau kita dah PM dia, bagi salam tanya nama semua, pastu dia senyap. Nak buat apa ye?"

Biasanya seller akan berhenti kat situ je. Sebab anggap orang tu tak minat. Penat dia bermesra. Akhirnya, krik krik katanya.

Tapi..

Tahu tak, hakikatnya tak semua manusia sama. Ada yang memang suka dibelai-belai sebelum membeli. Ada yang suka straightforward & rimas bila dibelai. Gedik katanya.

So apa nak buat?

Kalau dia sendiri yang suruh PM, pastu kita kasi ayat manis, dia seen je. So kau bagi je la info terus. Kasi je semua khasiat, harga, akaun number bagai-bagai. In a proper manner la of cos.

Kalau dia minat, memang dia akan bank in. Kalau dia tak minat, at least you have done your part.

Jangan pulak menangis di belakang langsir..

"Huhu, dia tak balas salam aku. Dia tak minat beli produk aku. Abesla produk aku ni, takde o…

SOYA MENYEBABKAN KEMANDULAN LELAKI

Kalau soya boleh menyebabkan masalah kesuburan lelaki, China dan Indonesia bukanlah negara yang mempunyai rakyat yang ramai. Mereka menggemari soya dalam bentuk tempe dan taufu.
.
Seorang pelawak melawak "Orang Jawa, sambil-sambil dapat 10 orang anak. kalau betul-betul, boleh dapat 2 dozen anak.."
.
Memang ada yang mengatakan soya menyebabkan masalah kemandulan lelaki, tetapi hujahnya lemah dan tiada bukti kukuh. Itu hanya andai-andaian dan disebarkan secara "copy and paste"..
.
Jika dakwaan mereka benar, Indonesia dan China adalah negara yang berpenduduk sangat sedikit.
.
Wallahu a'lam.
.
(cred: Dr Zubaidi Hj Ahmad)
.
SMS/WhatsApp/Telegram
Kak Farha 013-2223611
Pengedar Shaklee Malaysia
COD Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia

Manfaat Mealshake

💐meningkatkan sistem imunisasi badan
💐bantu tingkatkan selera makan anak
💐bantu atasi masalah ekzema utk kanak2x dan dewasa
💐cantikkan tekstur kulit agar lebih sihat & cantik dan tak mudah berparut
💐bantu pudarkan parut
💐menjadikan anak lebih sihat, bertenaga & fokus tinggi sepanjang hari
💐atasi masalah sembelit utk kanak2x
💐atasi alahan mengandung & naikkan selera makan ibu mengandung
💐utk ibu menyusu, ia memberi rasa kenyang & mengawal nafsu makan bagi bantu dalam proses slimming tanpa menjejaskan penghasilan susu badan
💐bagi ibu menyusu, ia bantu lancarkan penyusuan & bantu ibu hasilkan susu lebih pekat & baby lebih cepat kenyang. .
.
.
Jom2 hubungi kak Farha untuk memilikinya.
.
Kak Farha 013.222.3611
SMS/WhatsApp/Telegram
Pengedar Shaklee Malaysia
COD Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia

Kebaikan Collagen Powder Shaklee (CPS)

1. Mengecilkan liang-liang pori yg kelihatan, mengurangkan kedutan dan garis-garis halus.
.
2. Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan gatal pada muka.
.
3. Mengurangi pigmentasi, jeragat dan kulit tidak sekata.
.
4. Menjadikan kulit lebih anjal, tegang dan lembut.
.
5. Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara.
.
6. Menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang.
.
7. Menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur dan bercabang serta tebal dan bersinar.
.
Jom Order dengan Kak Farha
013.222.3611 (SMS/WhatsApp/Telegram)
Pengedar Shaklee Malaysia
COD Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia

Kebaikan Vita C SR 500mg Shaklee

25 KEBAIKAN VITAMIN C UTK BADAN, KULIT DAN RAMBUT
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.
1. Imunisasi / Daya Tahan Badan
2. Demam biasa.
3. Anti-oksida yg sangat hebat dan berkesan.
4. Tekanan darah tinggi.
5. Memastikan saluran darah mengembang dengan baik.
6. Membantu mengurangkan kadar plumbum dalam darah secara mendadak.
7. Membantu untuk kurus dan mengekalkan berat yg ideal.
8. Tekanan
9. Katarak
10. Barah
11. Tenaga
12. Sakit jantung
13. Diabetes
14. Asma
15. Melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok.
16. Penghasilan kolagen
17. Penyembuhan luka
18. Melindungi dari perubahan warna kulit
19. Menperbaiki tekstur kulit.
20. Meningkatkan pertumbuhan rambut
21. Melawan kelemumur
22. Mengurangkan keguguran rambut
23. Rambut lebat
24. Melawan masalah botak
25. Rambut yg sihat.
.
Jom dapatkan Vita C shaklee. Pastinya semulajadi & mampu milik.
.
Farha 013.222.3611
SMS/WhatsApp/Telegram
Pengedar Shaklee Malaysia

Kebaikan ESP

Assalamualaikum dan Selamat Pagi,
.
Waktu pagi kelam kabut bersiap nak g keje. Ada yg tak sempat nak breakfast. Masuk ofis terus ada meeting sampai tengah hari. Perut dibiarkan kosong. Waktu lunch baru nak makan angin dah mula menendang. Perut sakit memulas.
.
.
Breakfast yg paling ringkas, mudah dan pantas bagi saya adalah ESP. Bukan sahaja memberi tenaga segera tapi juga mencantikkan kulit.
.
Kebaikan ESP:
.
1. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam
2. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
3. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
4. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,
5. Memberi ton warna kulit yang sekata.
6. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
7. Membantu merendahkan paras kolestrol
8. Mencegah osteoporosis
9. Membantu pembentukan sel-sel baru.
10. Membantu menyembuhkan gastr…

🌸 9 MANFAAT VITA-E COMPLEX 🌸

1. Melindungi jantung
2. Mengurangkan tekanan darah tinggi.
3. Mempertingkatkan kemampuan reproduktif (lelaki).
4. Membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garid halus, parut dan bintik penuaan.
5. Membantu melawan kanser, mengukuhkan sistem imun.
6. Mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas.
7. Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yg lebih.
8. Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah.
9. Memperbaiki bengkak dan ulser kulit.
.
1 botol tahan 4 bulan. Sangat jimat tau. Nak order boleh WhatsApp/Telegram kak Farha ye 013.222.3611❤️
.
Pengedar Shaklee Malaysia
COD Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia

Perempuan Suka Cakap Terbalik, Orang Lelaki Dengar Macam Pelik

Satu petang, Si suami yang baru pulang dari kerja, ingin memanjakan isterinya, “Jom kita keluar, malam ni kita makan di kedai je lah”. Sambut isterinya, “Eh nasi banyak lagi tu bang, gulaipun ada lagi tu. Nanti membazir, siapa pula nak menghabiskan tu”.

Kalau diikutkan jawapannya itu seolah-olah membantah cadangan suaminya itu, tetapi tindakannya berlainan. Siisteri masuk ke bilik terus menukar baju dan membelitkan tudung di kepalanya di hadapan cermin di dalam bilik tidurnya.

Sambil menunggu isterinya, dia mencapai surat khabar yang dibawa daripada pejabat tadi. Suaminya faham sangat. Kalau mulut isteri membantah tetapi nampak bergegas menukar baju, maknanya dia setujulah tu.

Setiba di gerai “char kue teow” yang biasa mereka singgah, adik di gerai tu menghampiri mereka dan bertanya, “Pak Cik nak makan apa?”. Pantas suaminya menjawab, “Char kue teow”.

Ditegur isterinya, “Ish Abang ni, mintalah yang lain pula, mee ke, bihun ke. Kan dulu dah makan char kue teow ni”. Suami mula naik bera…

Rezeki

Tahukah anda Rezeki ada 4 jenis?

1) Rezeki yang Allah dah jamin semua dapat. - surah Hud ayat 6

2) Rezeki yang diberi Allah mengikut kadar usahanya. - surah al-Najm ayat 39 -

3) Rezeki yang Allah tambah jika kita bersyukur. - surah Ibrahim ayat 7 -

4) Rezeki yang datang secara tidak disangka bg orang yang bertawakal. - surah al-Thalaq ayat 2&3

Sila share, Allah suka pada mereka yg berkongsi.

cc: Fb:nurul aisyhah

Testimoni ESP

ESP SHAKLEE

Saya kenal Shaklee masa menyusukan anak kedua saya. Saya amalkan SET LENGKAP MENYUSU (#set3M). Alhamdulillah perjalanan penyusuan lancar hingga 2 tahun lebih.

Yang paling BEST dalam banyak2 vitamin Set3M, saya suke ESP. ESP ialah milk booster terbaik utk saya. Ada kalanya bila anak kerap sangat bangun nak menyusu waktu tidur malam, biasanya sebab dia "tak kenyang" sangat. Jadi tengah2 malam saya bangun bancuh ESP + PD secawan baru tidur semula. Alhamdulillah bila anak bangun menyusu nnti, dia akan tidur lama sikit lepas tu. ;)

Sekarang Areel dah 6 tahun 7bulan. Syukur saya dapat menyusukan kedua-dua anak saya hingga 2tahun.

Masa menyusukan anak sulong saya Hanie, alhamdulillah tanpa ambil apa-apa supplement pon susu sangat meriah. (masa tu belum kenal Shaklee lagi).

Masa tu saya memang tak buat apa-apa di rumah. Fulltime housewife. Melayan dan bermain dengan Hanie sahaja waktu suami ke tempat kerja. Stress takde...enjoyyyy je. Anak sorang la katakan.

Bila Hanie d…

New Breath ❤️

Alhamdulillah akhirnya Dairi Farha lahir dan bakal mencatatkan banyak perkara untuk dikongsi bersama ❤️

Nak sembang-sembang? WhatsApp kak Farha okei 😉
013.222.3611
Pengedar Shaklee Malaysia
COD Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia